Poradna

Rady a tipy

zapékací mísa

Iveta Bradáčová
17.06.2014
Dobrý den, mám teflonovou remosku, tu větší a ráda bych si pořídila nějakou zapékací mísu pro případy, kdy chci zapéct menší porci. Vyhlídla jsem si jednu, která může být max do 200 stupňů. Chtěla bych se zeptat jestli je tato teplota dostačující, jestli se remoska neroztopí do více stupňů a také jestli třeba není nějaký materiál té mísy vhodnější (keramika, odolný plast nebo silikon?) Děkuji moc za odpověď. Hezký den, Iveta Bradáčová

Re: zapékací mísa

Team Remoska
18.06.2014
to [Iveta Bradáčová] Dobrý den, teplota uvnitř el. pečící mísy Remoska® je kolem 180° C. Je tedy nutné zvolit zapékací misky, které jsou odolné vůči teplotě 200°C a více. Vhodné jsou misky z materiálu silikon, z keramiky, varného skla, popř. z tepelně odolného plastu. Zapékací misky a formy se nesmí dotýkat pečící víka.

nízká mísa

Zuzka Dostálíková
08.06.2014
dobrý den, zakoupili jsme si vaši výbornou remosku Remoska® R21 ORIGINAL Teflon®, Remoska® R22 GRAND Teflon® a měli bychom ještě zájem o mísu nízkou k oběma druhům. Dočetla jsem se, že budou nebo už měli být v prodeji ( pokud jsem pochopila předchozí dotazy správně )..., jak se to vyvíjí :). Moc děkuji, peče výborně a všechno, Zuzka

Re: nízká mísa

Team Remoska
09.06.2014
to [Zuzka Dostálíková] Dobrý den, nízké mísy k novým modelům R21 a R22 jsou již na skladě. Pokud máte o ně zájem, napište prosím na info@remoska.cz. Cena nízké mísy s uchy pro model ORIGINAL (R21) je 950,- Kč a cena nízké mísy s uchy pro model GRAND (R22) je 1.050,- Kč. Uvedené ceny jsou včetně poštovného a balného.

náhradní díl

Petronela
04.06.2014
Dobrý den,mám zcela funkční původní starou remosku Grand 4litry a zajímalo by mne,jestli lze "nahradit" spodní díl hliníkového pečícího víka náhradním dílem Grand s teflonovou úpravou tak,že bude zachováno horní smaltované víko a v podstatě vše ostatní.Remoska funguje,jen bych docela stála o renovaci-teflonovou úpravu.Mísy k pečení s teflonem jsem si již u Vás nedávno dokoupila. Tento teflonový spodní díl lze koupit jako náhradní díl i v různých e-shopech,ale netroufneme si doma na motnáž.Kolik by stála u Vás takto provedená úprava.Děkuji za odpověď. P.

Re: náhradní díl

Team Remoska
06.06.2014
to [Petronela] Dobrý den, na Vámi uváděný model ( smaltované víko) existují náhradní díly z původní výroby pouze v hliníkovém provedení- bez povrchové úpravy Teflon®. Je nám líto, ale výměnu Vám z tohoto důvodu nemůžeme provést. Doporučujeme Vám koupit nový model v moderním designu a s ještě nižší spotřebou. Viz náš e-shop.

REMOSKA MINI R 1302

Jan Mikuláš
03.06.2014
Dobrý den, pro moji příbuznou, která je starší než 85 let, potřebuji sehnat REMOSKU MINI. Stará malá remoska jí odešla, vyhovovala jí na její vaření jedné porce. Opravdu by se někde nenašel 1 kus MINI Remosky, třeba i se vzhledovou vadou? Předem moc děkuji za pochopení. S pozdravem Jan Mikluláš, Zelený pruh 796/12 147 00 Praha 4

Re: REMOSKA MINI R 1302

Team Remoska
04.06.2014
to [Jan Mikuláš] Dobrý den, je nám líto, ale model MINI se již několik let nevyrábí. Žádný kus nemáme na skladě, proto Vám jej nemůžeme zaslat.

Pečení

Lucka
27.05.2014
Dobrý den, můžu se prosím zeptat, jak péct koláč? V remosce zatím peču vše, co jde, protože troubu ani nemám. Nicméně jsem zkoušela péct koláč a už upečený se mi ho nepodařilo z remosky dostat ven, aniž by se neroztrhl. Existuje nějaký nástavec na dno? Babička má remosku na chalupě (velice starou verzi, ale stále funkční) a když peče koláč, dovnitř dává nástavec, který vytvoří takové druhé dno, nebo jak to mám popsat. Díky za odpověď.

Re: Pečení

Team Remoska
31.05.2014
to [Lucka] Dobrý den, příslušenství, o kterém píšete bohužel nevyrábíme. Pokud se Vám nedaří koláč vyklopit aniž by se poškodil, můžete zkusit do mísy vložit pečící papír, tak aby přesahoval přes koláč a poté koláč vytáhnout pomocí pečícího papíru.

nový model

jana
24.05.2014
dobrý den, děkuji za odpověď na můj dotaz, ale můžete mi poskytnout informaci alespoň o předpokládaném uvedení do provozu

Re: nový model

Team Remoska
26.05.2014
to [jana] Dobrý den, pokud se vše podaří, rádi bychom modely s 3-vrstvým teflonem dodali na vánoční trh.

Pečící kužel

Zděněk Kotous
23.05.2014
Zdravím Vás, mohu použít - Blex, a.s. KOMÍNEK UNIVERSAL do teflonové mísy přímo nebo přes pečící papír a upeče se mi pak bábovka zespoda? Děkuji. Zdeněk Kotous

Re: Pečící kužel

Team Remoska
26.05.2014
to [Zděněk Kotous] Dobrý den, komínek universal můžete přímo vložit do mísy, je dobré jej namazat tukem a posypat moukou, aby se Vám těsto ke komínku nepřichytlo. Pokud máte mísu teflonovou, není nutné používat pečící papír.

Remoska HUT

Hana Železná
22.05.2014
Dobrý den, mám remosku HUT a rozbilo se mi držadlo , prasklo, prosím zda je možné u vás sehnat nové, třeba i starší , děkuji.

Re: Remoska HUT

Team Remoska
23.05.2014
to [Hana Železná] Dobrý den, je nám líto, typ HUT jsme v naší firmě nikdy nevyráběli, proto na něj nemáme žádné náhradní díly.

Náhradní mísa

Kadavy Karel
21.05.2014
Dobrý den mám hodně starý, původní model Remosky. Průměr zřejmě 24 cm, je možné použít na starý typ víka některou z Vámi nabízených pečících mís ? Děkuji za odpověď.

Re: Náhradní mísa

Team Remoska
23.05.2014
to [Kadavy Karel] Dobrý den, k vašemu starému typu víka si můžete zakoupit na našem e-shopu tyto typy mís: M17 hluboká mísa teflonová, cena á 760,- Kč, M15 hluboká mísa hliníková, cena á 460,- Kč.

Nový model

Klára
18.05.2014
Dobrý den, ráda bych si zakoupila nový 3-vrstvý model Remosky o kterém jsem se dozvěděla na novinkach.cz www.novinky.cz/ekonomika/327389-remoska-vyrazila-na-trh-s-novym-modelem.html Už je tento nový model na trhu? Jestliže není kdy bude uveden do prodeje a jaká bude jeho pořizovací cena? Děkuji za odpověď, K.O.

Re: Nový model

Team Remoska
19.05.2014
to [Klára] Dobrý den, model s třívrstvým nástřikem ještě není v prodeji. Firma Remoska s.r.o. nyní realizuje nákup nových technologií pro aplikaci vícevrstvého antiadhezivního povrchu. Protože je tento projekt ve fázi přípravy, nemůžeme ještě stanovit konkrétní datum prodeje nových modelů s vícevrstvým povrchem.

nový model

jana
18.05.2014
Dobrý den, chtěla bych se zeptat kdy bude v prodeji nový model remosky s třívrstvým povrchem a jestli také budete vyrábět k tomuto modelu jako příslušenství mísu z hliníku, která je prý lepší na pečení moučníků. Děkuji

Re: nový model

Team Remoska
19.05.2014
to [jana] Dobrý den, firma Remoska s.r.o. nyní realizuje nákup nových technologií pro aplikaci vícevrstvého antiadhezivního povrchu. Protože je tento projekt ve fázi přípravy, nemůžeme ještě stanovit konkrétní datum prodeje nových modelů s vícevrstvým povrchem. Pracujeme také na technologii leštění hliníku, abychom mohli našim zákazníkům nabídnout mísy v hliníkovém provedení.

dotaz na vkládání koláčové formy do remosky

Václav Břicháček
18.05.2014
Prosím o odpověď - lze vložit do remosky nové modelové řady v teflonové úpravě koláč v hliníkové vroubkované formě a je nutné pro ochranu dna remosky chránit teflonové dno pečícím papírem ? Je možné, tak jak se často v receptech doporučuje remosku před vložením formy s koláčem ji předehřát na sucho na plnou pečící tepotu a stačí k tomu doba 10 minut ? Děkuje vám uživatel začátečník. Václav Břicháček

Re: dotaz na vkládání koláčové formy do remosky

Team Remoska
19.05.2014
to [Václav Břicháček] Dobrý den, do mísy můžete vkládat formy, nesmí se však dotýkat pečícího víka. Aby jste zabránil poškození teflonové vrstvy je vhodné vložit na dno pečící papír. Za 10-15 minut se Remoska® vyhřeje na pečící teplotu, není však nutné ji předehřívat. Zákazníkům nedoporučujeme předehřívat topné víko nebo celou Remosku bez potravin.

poděkování

Petra
13.05.2014
Dobrý den,děkuji za odpověď,potřebovala jsem především vědět,zda-li mohu do velké hluboké GRAND vložit i hlubokou ORIGINAL,jestli bude těsnit.Super,že to jde,to je pro mne velmi užitečné zjištění :-) Děkuji. P.

Švédsko

Jana Roupcova
12.05.2014
Dobry den, ráda bych remosku koupila kamaradce do Svedska. Muzete, prosim, napsat, jestli lze koncovku/pripojeni do zasuvky ve Svedsku pouzit, aby byla remoska plne funkcni? Bojim se, aby sel darek pouzit... Nebo umite pripadne remosku prizpusobit, aby nebyl problem? V Anglii jsou napriklad zasuvky uplne jine, ale ve Svedsku jsem jeste nebyla, tak nevim... Dekuji predem za odpoved Pekny den, Roupcova

Re: Švédsko

Team Remoska
15.05.2014
to [Jana Roupcova] Dobrý den, el. pečící mísa Remoska® je vyráběna se zástrčkou, kterou lze použít ve většině evropských zemí. Použití Remosky ve Švédsku by nemělo být problémem.

dík za radu

melantrich
07.05.2014
Děkuji za radu, určitě to zkusím zítra při pečení.

oprava víka remosky

Ludmila
06.05.2014
Prosím o radu , víko zapnuto v zásuvce - červené světýlko svítí - víko však nehřeje a tedy nepeče , proč ? Dodávám , že při pohybu s víkem je slyšet "rachot" čehosi uvnitř ... Má smysl opravit a za kolik Kč ? Děkuji za vaši odpověď , L.

Re: oprava víka remosky

Team Remoska
07.05.2014
to [Ludmila] Dobrý den, pravděpodobně se jedná o vadnou topnou spirálu. Zašlete prosím víko spolu s průvodním dopisem na naši adresu a my Vám spirálu vyměníme. Cena opravy se pohybuje od 550,- do 650,- Kč.

propečení ode dna

melantrich
06.05.2014
Nedaří se mi propéci moučník až na dno ve starším druhu remosky. Zůstává na spodní části bílý? Máte pro mne radu? Děkuji

Re: propečení ode dna

Team Remoska
06.05.2014
to [melantrich] Dobrý den, zkuste prosím po 15 minutách pečení těsto zakrýt kolečkem z alobalu a pokud máte mísu teflonovou, tak zkuste pro vymazání použít jen minimum oleje. Pokud je na dně mísy příliš velká vrstva tuku, těsto se nepropeče.

Remoska R21

Pavel Kučera
05.05.2014
Děkuji vám za rychlou odpověď. Šroub už je zpět na místě a těším se na první pokusné vaření. Bylo by možná vhodné pro laiky mého typu uvést v návodu, že jeden šroub je slepý právě z důvodů uvedených ve vaší odpovědi.

Re: Remoska R21

Team Remoska
06.05.2014
to [Pavel Kučera] Dobrý den, děkujeme za upozornění a vzhledem k tomu, že nejste první, kdo měl podobný dotaz, je možné, že se tato informace již brzy objeví v našem návodu k použití.

napodobenina

Oldřich Brabenec
05.05.2014
už jsem si tedy Váš výrobek objednal na T.s.Bohamia.

dotaz-srovnání

Oldřich Brabenec
05.05.2014
Můžete porovnat Vaše výrobky s například s výrobkem Hrnec elektrický Tefal SK500538 Uniflex? Můžete uvést výhody Vašich výrobků, a argument proč koupit Váš výrobek a ne výrobek od Tefalu? Děkuji.

Re: dotaz-srovnání

Team Remoska
05.05.2014
to [Oldřich Brabenec] Dobrý den, výrobek, o kterém píšete je napodobeninou naši el. pečící mísy Remoska® a proto se k tomuto dotazu nebudeme vyjadřovat.

Remoska R21

Pavel Kučera
05.05.2014
Dobrý den! Dnes jsem koupil váš nový typ remosky R21(400W). Při kontrole výrobku jsem zjistil, že jeden z otvorů na odvod páry na topném víku (jeho spodní část s drážkou na šroubovák) je špatně provrtaná (nedovrtaná), tudíž nefunkční. Jsem schopen si uvedenou součást dovrtat a zprůchodnit. Nebo kvůli záruce musím zpět do obchodu, reklamovat, odesílat k vám a čekat na vyřízení opravy od vás ??? Podotýkám, že cesta do obchodu je finančně i časově nerentabilní. Poradíte ???

Re: Remoska R21

Team Remoska
05.05.2014
to [Pavel Kučera] Dobrý den, určitě nic neprovrtávejte ani výrobek nevracejte k reklamaci. Model R21 ORIGINAL je vyráběn se 3 šrouby dutými a 1 zaslepeným a to proto, aby v Remosce zůstala optimální teplota pro pečení.

Dostupnost Remosky

Jaroslav Mílek
03.05.2014
Prosám o sdělení jestli také vyrábíte Remosky pro proud 110 V/50-60 Hz pro vývoz a zda jsou vaše remosky dostupné ke koupi i v Kanadě.Děkuji. S pozdravem J.Milek

Re: Dostupnost Remosky

Team Remoska
05.05.2014
to [Jaroslav Mílek] Dobrý den, el. pečící mísu zn. Remoska® pro napětí 110 V nevyrábíme, proto si ji nemůžete zakoupit u nás ani v zahraničí.

Počet vrstev Teflonu nyní a u nových modelů 2014

Zdeněk
03.05.2014
A.: Parametry povlaku Teflon - počet vrstev, maximální bezpečná teplota a životnost: a/ U nyní nabízených nových modelů z roku 2013, b/ U chystaných modelů v letošním roce 2014. B.: Dostupnost a parametry Vašich nových Remosek 2014. Děkuji Vám za Vaší ochotu odpovědět na mé dotazy, s pozdravem Zdeněk, 3.5.2014

Re: Počet vrstev Teflonu nyní a u nových modelů 2014

Team Remoska
16.05.2014
to [Zdeněk] Dobrý den, u nyní nabízených el. pečících mís Remoska® je aplikován dvouvrstvý antiadhezivní povrch Teflon® DuPont Classic, jehož maximální bezpečná teplota je 260° C a životnost je cca 5 let. U el. pečících mís Remoska® je životnost antiadhezivního povrchu mnohem delší, protože mísy nejsou mechanicky namáhány na otěr, jako např. u pánví apod.. Životnost je také ovlivněna zacházením a používáním správného náčiní (dřevo, plast). Realizujeme nákup nových technologií pro aplikaci vícevrstvého antiadhezivního povrchu ( 3 až 4 vrstvy) pro stávající provedení el. pečících mís Remoska®.

dotaz

jindra
02.05.2014
mám obě vaše remosky a když peču lité těsto v hliníkové ,nízké- velké - remosce -je sice těsto brzy upečené, ale hrozně moc suché A TO VŽDY PŘIKRYJI ALOBALEM ZA 15 MINUT .Ve vysoké teflonové - velké - není zase dobře propečené a ze spodu dost světlé.Prosím poradíte nám ,jistě to bude zajímat i ostatní DĚKUJI VÁM

Re: dotaz

Team Remoska
03.05.2014
to [jindra] Jediné co Vám mohu poradit je, že i v hluboké teflonové míse zakryjete těsto alobalem, aby se Vám lépe propeklo nebo použijete hliníkovou mísu hlubokou, která je pro pečení těst ideální. Právě v ní ženy nejčastěji připravují koláče, buchty, bublaniny a chléb. Remoska® s povrchovou úpravou hliník lépe rozvádí teplo a proto je pro pečení sladkých pokrmů vhodnější.

REMOSKA Original R 21

Hana
29.04.2014
Dobrý den, v dubnu jsem dostala remosku R21, tak jsem tedy úplný začátečník. Prosím poraďte. Některé recepty uvádějí, že máme opéct cibuli, či opéct maso a pak pokračovat dále v přípravě jídla. To tedy znamená, že do remosky dám tuk a cibuli, přikolpím, pak zase odklopím a zamíchám atd? Děkuji za odpověď.

Re: REMOSKA Original R 21

Team Remoska
03.05.2014
to [Hana] Dobrý den, ano, můžete to provést právě tak. Na trošce oleje opéci cibuli, není nutné víko odklápět a promíchávat, protože díky teflonovému povrchu se Vám cibule nepřipálí a na cibuli vložit maso. Můžete také vložit cibuli i maso zároveň a péci je společně.

smažení v remosce

Radmila Řezáčová
28.04.2014
Dobrý den, remosku jsem zakoupila minulý týden a o víkendu chtěla vyzkoušet, možná jsem zvolila nesprávné jídlo do remosky, ale zkoušela jsem v ní péct bramboráky a smažit květák, bohužel vše trvalo přes hodinu, je to běžný čas? Předem děkuji za odpověď.

Re: smažení v remosce

Team Remoska
03.05.2014
to [Radmila Řezáčová] Dobrý den, pokud máte ráda pokrmy více propečené, musíte počítat s delší dobou pečení. Běžná doba pečení je však 45-60 minut. Například karbanátky jsem v Remosce pekla 55 minut a byly propečené dobře. Na našem Facebooku naleznete několik receptů, kde je uvedená i doba pečení. Pokud s vařením v Remosce začínáte, možná Vám tyto tipy pomůžou dobu pečení lépe odhadnout.

remoska a náhradní díly

Petra
25.04.2014
Dobrý den, mám velkou remosku typ Grand 110S (doufám, že je to správně), ráda bych dokoupila nový kabel i se zásuvkou a vypínačem na ní, také si nejsem jista, která teflonová mísa z nabídky do ní bude pasovat. U konkurence ETA jsem viděla Pečenku typ 0133 s velmi praktickým hranatým tvarem. Neuvažujete o rozšíření sortimentu? Děkuji....Petra

Re: remoska a náhradní díly

Team Remoska
25.04.2014
to [Petra] Dobrý den, je nám líto, ale přívodní kabely pro typ IIS GRAND již nemáme skladem. Pokud jde o mísu můžete si na našem e-shopu zakoupit mísu s označením M13 Mísa hluboká GRAND Teflon®. Tuto mísu lze použít k Vašemu typu Remosky.

Remoska

Hela
24.04.2014
Dobrý den, remosku si pomatuji od babičky. Pekla v ní všechno - buchty i celé kuře. Slyšela jsem, že z důvodu úspornosti se ztratila schopnost vytvořit "zlatou kůžičku" a prodloužením doby pečení dochází k vysušení. Existuje tento problém ? Jakou velikost zvolit při požadavku upéct celé kuře (častěji vařim jen pro dva). Děkuji.

Re: Remoska

Team Remoska
28.04.2014
to [Hela]Dobrý den, k problému, o kterém píšete nedochází. Remoska® je nyní úspornější, ale ne na úkor kvality pečení. Nový model je vyroben ze silnějšího materiálu a je odstraněno sklo, takže únik tepla je minimální. Proto jsme si mohli dovolit snížit příkon o dalších 70 W (model ORIGINAL) a Remoska® stále peče výborně. Celé kuře, pokud jej rozdělíte na 2 půlky, můžete péci i v modelu ORIGINAL (objem 2 l). Model R21 ORIGINAL je počítán pro 2-3 porce.

R 21 ORIGINÁL Teflon

Jiří
19.04.2014
Dobrý den, je možné k termosce R 21 zakoupit nižší spodní formu, než dosavadní forma 10 cm.Děkuji Jirka.

Re: R 21 ORIGINÁL Teflon

Team Remoska
23.04.2014
to [Jiří] Dobrý den, nízké mísy k novým modelům R21 a R22 jsou nyní ve výrobě. Předpokládáme, že dostupné budou v květnu.

náhradní mísa

Marcela Brabcová
18.04.2014
texthttp://www.remoska.cz/captcha/89.png Dobrý den, chci se zeptat, zda lze ještě objednat mísu k remosce Originál R 01, poslední horní okraj průmer 25 cm, ev. jaké má číslo a kde ji jidne případně sehnat. Děkuji 18.4.2014

Re: náhradní mísa

Team Remoska
23.04.2014
to [Marcela Brabcová] Dobrý den, náhradní mísy ke starým modelům lze zakoupit na našem e-shopu. K typu, který vlastníte si můžete zakoupit mísu s označením M17 Mísa hluboká ORIGINAL Teflon® za cenu 760,- Kč včetně poštovného.

Zadat dotaz:


Rádi Vám zodpovíme dotaz k našemu výrobku Remoska®. Vyplňte níže připravený formulář. E-mail nebude zveřejňován. Provozovatel si vyhrazuje právo mazat nevhodné příspěvky.

Kontrolní kód

Přihlaste se k našemu zpravodaji

A buďte jako první informováni o novinkách