Poradna

Rady a tipy

Recepty

Luboš
06.01.2016
Dobrý den, omlouvám se za triviální dotaz, ale chtěl jsem se zeptat jestli jsou gramáže Vašich receptů na 2L nebo 4L nádobu, nerad bych upekl centimetrovou buchtu :-D Tedy, když mám Remosku Grand, mám násobit krát dva? Děkuji za Vaši odpověď.

Re: Recepty

Team Remoska
08.01.2016
to [Luboš] Dobrý den Luboši, děkujeme Vám za Váš dotaz. Omlouváme se, že v Receptáři, který je uložen na naši www stránkách, není uvedena informace, pro jakou velikost elektrické pečicí mísy zn. Remoska® jsou jednotlivé recepty připraveny. V současné době pracujeme na nových www stránkách, kde již budou recepty obsahovat i tuto informaci. Doporučím Vám kuchařku paní Kariny Havlů "Vaříme v Remosce", ve které naleznete spoustu skvělých receptů.

Remoska smalt/nerez??

Miroslav Krejza
04.01.2016
Dobrý den, zajímalo by mě, proč firma s takovou dlouholetou tradicí už dávno nezačala nabízet Remosky® z opravdu kvalitních materiálů jako například email nebo nerez. Určitě by to většina kupujících uvítala. Teflon má sice určitě své přednosti z hlediska nepřipékavosti, ale jeho použití při vysokých teplotách je sporné a v poslední době stále častěji předmětem diskuzí, zejména při porušení povrchu. Smaltované či nerezové nádobí má prokazatelně vyšší životnost. Pečeme v emailovém pekáči ještě po babičce a nemám dojem, že by se nám to nějak připalovalo. Proč nezkusit něco opravdu nového a nerozšířit sortiment o výše jmenovaný smalt a/nebo šlechtěnou ocel, třeba i za vyšší cenu?

Re: Remoska smalt/nerez??

Team Remoska
05.01.2016
to [Miroslav Krejza] Dobrý den, pane Krejza, děkujeme Vám za Váš názor i za Váš dotaz. Nerez je velmi špatný vodič tepla, z toho důvodu mísy našeho výrobku - elektrické pečicí mísy zn. Remoska® z nerezu nevyrábíme. Není Teflon® jako "teflon". Naše firma používá nepřilnavý materiál značky Teflon® od firmy DuPont, která vyrábí jeden z nejkvalitnějších nepřilnavých povrchů na světě.Výrobky se zárukou kvality jsou označeny nálepkou DuPont(TM)Teflon® (doporučujeme při nákupu kontrolovat). Maximální bezpečná teplota je 260° C a životnost je cca 5 let. U elektrických pečících mís Remoska® je životnost antiadhezivního povrchu mnohem delší, protože mísy nejsou mechanicky namáhány na otěr, jako např. u pánví apod. Životnost je také ovšem ovlivněna zacházením a používáním správného náčiní (dřevo, plast). Více o Teflonu® (výroba, zásady bezpečného používání, mýty a fakta...) si můžete přečíst na oficiálních stránkách výrobce: http://www2.dupont.com/Teflon/en_US/products/safety/cookware_safety.html nebo na http://www2.dupont.com/PFOA2/en_US/index. O změně povrchové úpravy v nejbližší době neuvažujeme. Přejeme Vám hezký den.

Dotaz

Miloslav David
02.01.2016
Prosím o krátkou info, zda lze použít spodní nádobu remosky,která má plastové úchyty do pečící trouby, popř do jaké teploty. Děkuji za Vaši brzkou odpověď. M. David

Re: Dotaz

Team Remoska
03.01.2016
to [Miloslav David] Dobrý den, děkujeme Vám za Váš dotaz. Nedoporučujeme vkládat spodní mísu s uchy elektrické pečicí mísy zn. Remoska(R) do pečicí trouby. Naše elektrická pečicí mísa zn. Remoska(R) Vám právě pečicí troubu nahradí a ještě ušetříte.

Úplně bílý teflon v pečícím víku remosky R22 Grand

Andrea
01.01.2016
Dobrý den, prosím, na spodní straně pečícího víka remoska Grand 22 Teflon mám po 7 měsících používání zcela bílý teflon a v drážce, která přiléhá ke spodní míse, jeví teflonový povrch praskliny. Remosku používám pouze na pečení chleba, na víko tedy nikdy nic nestříká a nebylo nic připečeno. Stran funkce jsem maximálně spokojena. Prosím o Váš názor a návrh dalšího postupu. Děkuji a zdravím. A.

Re: Úplně bílý teflon v pečícím víku remosky R22 Grand

Team Remoska
02.01.2016
to [Andrea] Dobrý den, Andreo, děkujeme Vám za Váš dotaz. Zašlete nám, prosím, víko Vaší elektrické pečicí mísy zn. Remoska(R) spolu s průvodním dopisem a kontaktem na Vás na adresu našeho servisního oddělení. Víko prohlédneme, abychom mohli zjistit možnou příčinu Vámi popisovaného problému. Děkujeme.

Rozdil spotreby

Michal
31.12.2015
Dobry den, Rad bych se zeptal jestli ma te spocitano jaky je rozdil pripravy jidla v remosce a na indukcni plotynce ci jinem podobnem varici v kastolu(panvicce). U trouby uvadite usporu az 80% Dekuji

Re: Rozdil spotreby

Team Remoska
05.01.2016
to [Michal] Dobrý den Michale, děkujeme Vám za Váš dotaz. Srovnání jsme neprováděli. Elektrická pečicí mísa zn. Remoska(R) je nejmenší mobilní troubou; elektrická pečicí mísa zn. Remoska(R) peče, indukční plotýnka vaří.

Remoska

Jokl Robert
24.12.2015
Prosím o informaci zda existuje firma která se zabývá opravou teflonových povrchů (nánosování nového povrchu) pokud možno někde v Libereckém nebo Hradeckém kraji.Děkuji

Re: Remoska

Team Remoska
02.01.2016
to [Jokl Robert] Dobrý den Roberte, upřesněte nám, prosím, Váš dotaz na e-mailovou adresu: info@remoska.cz. Děkujeme Vám.

Re: Keramický povrch

Jiří
21.12.2015
Víte, ono i u tohoto platí, že není keramika jako keramika a hodně záleží na slušném zacházení, pak není z hlediska trvanlivosti o nic horší. Netvrdím, že Váš teflon je špatný, to určitě není, v každé výrobě sa dá vyrobit buďto poctivý výrobek s dlouhou životností, nebo šmejd na rok a Vaše výrobky zase nejsou tak levné aby jste si mohli dovolit výrábět šmejdy. Bohužel teflon nepatří zrovna k mým oblíbeným materiálům v kuchyni, nemá tam co dělat (u profesionálů to platí pro teflon i keramiku) a když už si mám vybrat, keramika rozhodně vítězí, zřejmě tedy zvolím jinou cestu. Každopádně děkuji za přímou odpověď. Jiří

Re: Re: Keramický povrch

Team Remoska
02.01.2016
to [Jiří] Dobrý den, Jiří, děkujeme Vám za Vaši odpověď. Pro naši společnost je kvalita našich výrobků vždy na prvním místě, tím se snažíme odlišit od "podobných" výrobků dodávaných na náš trh. Přejeme Vám hezký nový rok.

Keramický povrch

Jiří
20.12.2015
Dobrý den, neuvažujete do budoucna přidat do sortimentu povrchy ošetřené poctivou keramickou vrstvou? Často potřebuji při vaření přídávat různé octy, nebo vařit se zelím, což pro kontakt s hliníkem není možné a teflon v kuchyni ROZHODNĚ nechci. Teflon je již dávno u kvalitního nádobí přežitý a není to jen otázka módy, ale hlavně špatné odolnosti a tím pádem jsme zpět u jeho nepoužitelnosti, včetně zdravotních rizik při jeho ať už drobném poškození. Nádoby sice prodáváte náhradní, ale je to akorát znevýhodnění zákazníka, nehledě na plýtvání materiálem. V opačném případě se budu nejspíš muset poohlédnout u konkurence, ale byla by to samozřejmě škoda, raději podpořím a dále doporučím kvalitní český výrobek, bude-li kvalitní a schopen držet technologický krok, na což Váš výrobek má, ale hýření barvami je pro uživatele spíš druhořadá záležitost. Vím, že každá inovace obsahuje počáteční investice, ale v tomto případě by byla více než na místě, vzhledem k celosvětovému zájmu o Vaše výrobky. Děkuji. Jiří

Re: Keramický povrch

Team Remoska
21.12.2015
to [Jiří] Dobrý den, pane Jiří, děkujeme Vám za Váš názor. Hliník pro běžné pečení škodlivý není, rozpouští se pouze v kyselém prostředí, proto nedoporučujeme v hliníkových nádobách UCHOVÁVAT kyselé potraviny, jako např. zelí. Není "teflon" jako Teflon®. Naše firma používá nepřilnavý materiál značky Teflon® od firmy DuPont, která vyrábí jeden z nejkvalitnějších nepřilnavých povrchů na světě.Výrobky se zárukou kvality jsou označeny nálepkou DuPont(TM)Teflon® (doporučujeme při nákupu kontrolovat). Maximální bezpečná teplota je 260° C a životnost je cca 5 let. U elektrických pečících mís Remoska® je životnost antiadhezivního povrchu mnohem delší, protože mísy nejsou mechanicky namáhány na otěr, jako např. u pánví apod. Životnost je také ovšem ovlivněna zacházením a používáním správného náčiní (dřevo, plast). Více o Teflonu® (výroba, zásady bezpečného používání, mýty a fakta...) si můžete přečíst na oficiálních stránkách výrobce: http://www2.dupont.com/Teflon/en_US/products/safety/cookware_safety.html nebo na http://www2.dupont.com/PFOA2/en_US/index.htm. Mísy s nepřilnavou povrchovou úpravou Teflon® jsou vhodné pro přípravu všech druhů masa, pro zapékání i pro pečení moučníků a nemusí se vymazávat tukem. Díky nepřilnavému povrchu Teflon® se Vám nic nepřipálí a připravované pokrmy odpovídající zdravé výživě i dietě (příprava bez tuku). Ztráty biologických parametrů (vitamínů a živin) jsou minimální! Životnost nepřilnavé vrstvy Teflon® Classic či Teflon® Select, které nanášíme na naše mísy, je 5x vyšší než keramika, která ztrácí své vlastnosti (nepřilnavost, lesk, odolnost proti poškrábání) a praská (mikrotrhlinky). Více informací např. zde: http://hobby.idnes.cz/keramicka-panev-0ia-/hobby-domov.aspx?c=A131014_145031_hobby-domov_bma O keramické povrchové úpravě naší elektrické pečicí mísy zn. Remoska® do budoucna neuvažujeme. Přejeme Vám hezký den.

Přerušená topná spirála

Miroslav Šebesta
20.12.2015
Dobrý den, často používáme vaši remosku k velké spokojenosti typ R12 02, avšak nyní přestalo hřát víko. Jak jsem zjistil došlo k přerušení topné spirály. Dodáváte tuto spirálu jako náhradní díl? Děkuji za odpověď a přeji hezký den Miroslav Šebesta

Re: Přerušená topná spirála

Team Remoska
21.12.2015
to [Miroslav Šebesta] Dobrý den, pane Šebesta, náhradní spirálu si můžete objednat na e-mailové adrese: info@remoska.cz. Případně můžete zaslat víko Vaší elektrické pečicí mísy zn. Remoska® na naše servisní oddělení, spirálu Vám vyměníme.

Pečení koláče

Eva Vágnerová
16.12.2015
Dobrý den,chtěla bych se zeptat-jak upéct koláč odspod,peču v nové remocce Grand.Zvrchu je koláč OK,odspoda sice není syrový,ale je bílý(vypadá jako syrový).Doposud jsem pekla vše ve staré menší remosce-s okýnkem,k naprosté spokojenosti.Menší remosku jsem si vždy předehřála..ale teď jsem se dočetla,že ji nedoporučujete předehřívat,takže dávám těsto do studené mísy...poradíte??moc děkuji.

Re: Pečení koláče

Team Remoska
17.12.2015
to [Eva Vágnerová] Dobrý den, paní Vágnerová, děkujeme Vám za Váš dotaz. Pečení v míse s nepřilnavým povrchovým materiálem zn Teflon® se malinko liší od pečení v hliníkové Remosce. Před časem jsem umístili na naše facebookové stránky tuto radu: JAK NA PEČENÍ BUCHET A KOLÁČŮ V ELEKTRICKÉ PEČICÍ MÍSE REMOSKA® S NEPŘILNAVÝM POVRCHEM TEFLON® V poslední době nám píší hospodyňky, které celý život používaly el. pečicí mísu Remoska® s hliníkovou mísou, kterou nyní vyměnily za nový model povrchovou úpravou Teflon®, že se jim buchty nebo koláče v nové Remosce neupečou ze spodní strany a naopak se připálí na vrchní straně. Hospodyňky byly zvyklé starou hliníkovou mísu vždy vymazat důkladně olejem a vysypat moukou a TO JE U MÍSY S NEPŘILNAVÝM POVRCHEM TEFLON® CHYBA! Elektrickou pečicí mísu Remoska® s nepřilnavým povrchem Teflon® NEVYSYPÁVEJTE MOUKOU a mísu VYMAŽTE JEN MALÝM KOUSKEM MÁSLA NEBO TUKU. Pokud mísu s nepřilnavým povrchem Teflon® vymažete a vysypete vytvoříte tak v míse "film", díky kterému je odvod tepla z mísy na koláč/buchtu snížen a koláče/buchty jsou pak ze spodní strany nepropečené. Po cca 15 až 20-ti minutách položte na koláč nebo buchtu kolečko alobalu nebo pečicího papíru. Jak uvádíme v Návodu k použití, mísu doporučujeme plnit jen do výše šroubů pro uchycení uch, aby nedošlo ke styku potravin s topným víkem a následnému připálení. Věřím, že se Vám, paní Vágnerová koláč povede. Přeji Vám hezké prožití svátků vánočních.

Dotaz

Jana Rosáková
09.12.2015
Dobrý den, chci se zeptat, jestli je možné u Vás koupit nádobu z teflonu k remosce staršího typu REMOSKA originál, typ 500. Děkuji za odpověď.

Re: Dotaz

Team Remoska
10.12.2015
to [Jana Rosáková] Dobr den, paní Rosáková, děkujeme Vám za Váš dotaz. K modelu ORIGINAL typ 500 můžete na našem eshopu zakoupit Mísu M17 hlubokou pro ORIGINAL Teflon®.

mísa na plynový sporák

Ladislav Záruba
08.12.2015
Dobrý den, pořídil jsem si remosku 22 na 4l, můžu v míse dovařit pokrm na plynovém sporáku? Děkuji

Re: mísa na plynový sporák

Team Remoska
08.12.2015
to [Ladislav Záruba] Dobrý den, pane Záruba, děkujeme Vám za Váš dotaz. Umisťovat mísu na plynový sporák nedoporučujeme, mísa nemá zesílené dno a mohlo by dojít k deformaci mísy.

remoska typ RO 1 500w

martin
03.12.2015
Dobrý den,mohu Vám poslat k opravě starší typ RO 1 500w k opravě?Máme rozbitou zástrčku,která je porcelánová s vypínačem, plus zkontrolovat spirálu,děkuji za odpověd zdraví Čalkovský z Brna

Re: remoska typ RO 1 500w

Team Remoska
04.12.2015
to [martin] Dobrý den, pane Čáslavský, děkujeme Vám za Váš dotaz. Velice nás to mrzí, ale na elektrické pečicí mísy zn. Remoska®, vyráběné v Českém Brodě, nemáme žádné náhradní díly. Přívodní šňůru s keramickou zástrčkou a vypínačem nabízely v minulosti některé servisní opravny nebo prodejny elektro náhradních dílů na svých webových stránkách.

Cena

Ládík
01.12.2015
Dobrý den, chtěl bych se prosím zeptat proč je u vás jako u výrobce Remoska nejdražší? Všude na netu se dá sehnat o dost levněji což je myslím škoda. Kupoval jsem od vás velkou a uvažuji ještě o malé.

Re: Cena

Team Remoska
02.12.2015
to [Ládík] Dobrý den, děkujeme Vám za Váš dotaz. Na našem e-shopu jsou ceny doporučené, které jsou včetně poštovného a DPH. Na elektrické pečicí mísy zn. Remoska®, zakoupené pouze na našem e-shopu, poskytujeme našim zákazníkům DOŽIVOTNÍ ZÁRUKU. Bližší informace o Doživotní záruce se dozvíte na našem webu www.remoska.cz v sekci AKTUALITY.

Mísa M13 teflon pro Rem. Grand

Michal
01.12.2015
Dobrý den, v sekci náhradní díly jsem našel ve Vaší nabídce náhradní teflonovou pečící mísu označenou M13, průměr 32cm, hloubka 9cm. Podobou mi to připomíná staré klasické nádoby co se dodávaly k velkým Remoskám Grand. Rozumím tomu správně, že jsou tyto mísy ke starším typům Remosek Grand? Vlastním typ "P" aspoň tak je to vyraženo na víku. V.Č. 042928 asi z přelomu 80 a 90 let. Předem děkuji za odpověď, mnoho úspěchů na trhu i ve výrobě ;-)

Re: Mísa M13 teflon pro Rem. Grand

Team Remoska
01.12.2015
to [Michal] Dobrý den, Michale, děkujeme Vám za Váš dotaz a za přání :-). Máte pravdu, v nabídce na našem e-shopu naleznete náhradní mísy k dříve vyráběným modelům "s okýnkem". Mísy jsou v nabídce v hliníkové provedení a v provedení s nepřilnavou povrchovou úpravou Teflon®. Mísa bude kompatibilní s Vaší elektrickou pečicí mísou zn. Remoska®.

Uvolněné skleněné okénka

Zbyněk Hubáček
01.12.2015
Dobrý den,máme v rodině řadu Remosek - v bytech, na chatách apod. Velká spokojenost, ale u jedné o obsahu 4 l se skleněné okénko uvolnilo a volně se ve víku pohybuje. Už jsem utáhl šrouby kolem větracích otvorů, ale nepomohlo to. Mě to příliš nevadí, před pečením sklo "našteluji" doprostřed a snažím se ho v této poloza udržet, ale není nějaký způsob, jak ho upevnit bez demontáže víka ? Jinak moje zkušenost s víky s okénkem a bez něj : Pekli jsme paralelně stejná kuřata ve dvou takto odlišných stejně velkých Remoskách - kuře bez okénka bylo rychleji a lépe propečené. Děkuji za odpověď a zdravím! Zbyněk Hubáček

Re: Uvolněné skleněné okénka

Team Remoska
01.12.2015
to [Zbyněk Hubáček] Dobrý den, pane Hubáčku, děkujeme Vám za Váš dotaz i za Vaši zkušenost s pečením kuřete v Remosce s okénkem i bez něj. Zašlete víko s uvolněným sklem na naše servisní oddělení, popřípadě nás kontaktujte na naší e-mailové adrese: info@remoska.cz. Přejeme Vám hezký den.

teflon

Zdeněk
29.11.2015
Dobrý den Teflon nebyl špatný ale zkušenost je taková že se odlupuje, někde se nahrazuje keramickou nepřilnavou vrstvou. Čekám na remosku s odnímatelnou rukojetí či kabelem s termostatem a časovačem. Je tu mnoho kutilů co si s tímhle poradí za pár stovek tak proč né vy. Myslím že jste dost pružná firma a já nechci napodobeniny. Děkuji Zdeněk

Regulace teploty

Milan Hlaváček
29.11.2015
Dobrý den, remosku pokládám za skvělý produkt s dlouhou tradicí a jako zapálený kuchař amatér bych ji rád zakoupil a to jak pro sebe tak i jako dárek pro své blízké. Z vaši produktové řady bych si urcite vybral, ale vzhledem k jednomu zásadnímu nedostatku tak nemohu učinit a tou je absence regulace teploty. Chápu že původní remoska se bez regulace obešla, ale od té doby uplynulo již mnoho času a současné kuchařské postupy vyžadují kontrolu nad teplotou pečení. Vaše argumentace, že provozní teplota 160-170 stupňů je na pečení jediná a nejlepší je z mého, a soudě i z některých jiných dotazů nejen z mého, úhlu pohledu zcestná. Ano, funguje to, jídlo se upeče, ale jak a za jak dlouho je absolutně mimo kontrolu kuchaře, který je potom nucen zbytečně nechat remosku remoskou a zapnout troubu. Na trhu existují i levnější napodobeniny remosky s termostatem, ale rád bych si koupil originál. Proto jsem se rozhodl Vám napsat a požádat Vás o zvážení možného vylepšení vašeho produktu přidáním regulace teploty a popřípadě i časovače. Jakmile bude v nabídce, stávám se Vaším, pravděpodobně velice spokojeným zákazníkem. Děkuji. S pozdravem Milan Hlaváček

Re: Regulace teploty

Team Remoska
01.12.2015
to [Milan Hlaváček ] Dobrý den, pane Hlaváčku, děkujeme Vám za Váš dotaz. Elektrická pečící mísa Remoska® zajišťuje při maximálním výkonu optimální podmínky (teplotu 160-180o C) pro pečení. Není tedy nutná regulace. Regulace je nutná u spotřebičů s mnohem vyšším příkonem (1 500 W a více) pro snížení výkonu a zajištění optimálních podmínek pro pečení. Při sepnutí regulace teplota v míse klesne až k 70o C, potraviny v elektrické pečící míse se tak nepečou, ale dusí. Chceme, aby Remoska® byla Remoskou a pekla, proto naše Remoska® regulaci nepotřebuje. Přejeme Vám hezký den

Mísa

David
27.11.2015
Dobrý den, v dotazech zákazníků hodně čtu o požadavku na hlíníkovou mísu. Jaká je její výhoda kromě odolnosti? Rozhodl jsem se pořídít remosku na kolej a nevím který typ zvolit. Hlavně kvůli jednoduchosti ovládání. Škoda že výběr je tak složitý. Zvažuji R21TS original a R21 original. Nicméně jsem opět nebyl schopen určit rozdíly krom toho, že dražší varianta je "lepší". Pokud má jen výhody, proč se stále nabízí ta horší? Doprodej zásob? Případně jaká je nevýhoda R21TS orproti té hezčí nekřiklavé?

Re: Mísa

Team Remoska
30.11.2015
to [David] Dobrý den, Davide, děkujeme Vám za Váš dotaz. V současné době Vám můžeme nabídnout 2 velikosti: R21 Remoska® ORIGINAL o využitelném objemu 2 l (2 a více porcí) a model R22 Remoska® GRAND o využitelném objemu 4l (4 a více porcí). V nabídce máme v současné době 4 barevné provedení - standardní model s nepřilnavou povrchovou úpravou Teflon® Classic - v černé barvě. Popř. modely z LIMITOVANÉ EDICE s nepřilnavou povrchovou úpravou Teflon® Select v BAREVNÉM provedení Hot Chilli, Chapmagne Gold a Lavender Blue. Rozdíl mezi povrchovou úpravou Teflon® Classic a Teflon® Select, je v tom, že barevné modely s povrchovou úpravou Teflon® Select mají o jednu vrstvu nepřilnavého povrchu více - tou vrstvou je právě ona barva. Hliníkové mísy bez povrchové úpravy nepřilnavou vrstvou Teflon® si oblíbily spíše starší hospodyňky, které v ní u starých modelů, které již nevyrábíme, pekly převážně buchty. Proto jsou tyto hliníkové mísy na staré modely stále na našem e-shopu, jelikož je naši zákazníci stále poptávají. Pokud budete používat elektrickou pečicí mísu zn. Remoska® na koleji a nepotřebujete ladit spotřebič s designem kuchyně, pak bych Vám doporučila model R21 Remoska® ORIGINAL Teflon® Classic v černé barvě o objemu 2 l (2 a více porcí).

Regulace

Jiří
27.11.2015
Zdravím do Frenštátu, přemýšlím o koupi Vaší remosky, mám technický dotaz: na svých stránkách sdělujete, viz. výňatek z textu: Díky nízkému příkonu není potřebná regulace! Mám tomu rozumět tak, že nelze termostatem regulovat teplotu? Vaření nerozumím, remosku chci koupit manželce, můžete vysvětlit jak se bude udržovat požadovaná teplota např. na 50 st? Zatím jsem se nesetkal se spotřebičem který neměl žádnou regulaci teploty - termostat...Pokud někdy sleduji manželku tak využívá různé teploty pečení od 100 st do 200 st. Chápu, že díky malému příkonu lze vyvinout teplotu max 180 st, takže nehrozí přehřátí ale co udržování menších teplot? Díky za odpověď.

Re: Regulace

Team Remoska
30.11.2015
to [Jiří] Dobrý den, pane Jiří, děkujeme Vám za Váš dotaz. Naše elektrická pečicí mísa zn. Remoska® je konstruována díky příkonu tak, aby v ní byla zajištěna teplota pro pečení 160 až 180 st. - což je ideální teplota pro pečení. Jakékoliv snížení příkonu regulací by vedlo ke snížení teploty uvnitř mísy a pokrmy by se nepekly, ale spíše by se dusily. My chceme, aby elektrická pečicí mísa zn. Remoska® potraviny pekla, slouží k pečení - proto regulaci nepotřebuje.

Remoska

Václav
27.11.2015
Dobrý den,mám zájem koupit Vaší Remosku.Prosím o info jaký zakladní model koupit,aby se tam vešlo i ogrilovat kuře.Děkuji V.Šobíšek

Re: Remoska

Team Remoska
30.11.2015
to [Václav] Dobrý den Václave, děkujeme Vám za Váš dotaz. Z vlastní zkušenosti bych Vám doporučila určitě model R22 Remoska® GRAND Teflon® na 4 a více porcí o využitelném objemu 4l. Kuře si před pečením předem naporcuji, mám tak krásně opečenou kůrčičku po celé její ploše a odpadá mi potom porcování již upečeného kuřete.

dotaz

Jindřich
27.11.2015
Dobrý den . Kdysi se vyráběla remosky která mněla odnímatelný kabel čímž šla lépe uskladnit.Dnes se s madlem nehodí do malé skříňky neb se tam nevejde.Doma používám remosku z 75 roku neboť nová my zabere moc místa.Umožnují dnešní normy výrobu s odnimatelnou napájecí rukojetí?Neuvažujete o možnosti této modifikace?S díky letitý uživatel.

Re: dotaz

Team Remoska
27.11.2015
to [Jindřich] Dobrý den, pane Jindřichu, děkujeme Vám za Váš dotaz. S našimi konstruktéry a designéry plánujeme, že v budoucnu bude mít nový model odnimatelnou rukojeť.

Nízká mísa

Šárka Doležílková
27.11.2015
R22TS GRAND Teflon® Select Champagne Gold, 4litry. Dobrý den, již jsem četla dotaz na diskuzi k objednání nízké mísy a to ve stejném provedení- tedy Champagne Gold. V nabídce je nevidím, jsou tedy k objednání nebo se zatím nevyrábí ? Mám o ni zájem. Děkuji za informaci. S pozdravem Doležílková Šárka

Re: Nízká mísa

Team Remoska
27.11.2015
to [Šárka Doležílková ] Dobrý den, paní Doležíková, děkujeme Vám za Váš dotaz. Nízkou mísu k elektrické pečicí míse zn. Remoska® model R22TS Remoska® GRAND Teflon® Select si můžete objednat přímo na: info@remoska.cz , mísy máme skladem.

Dotaz

Irena
23.11.2015
Dobrý den, mám remosku v teflonovém provedení a chtěla bych se zeptat zda se dá spodní část tedy ta teflonová použít na pečení v troubě nebo na vaření na sporáku? Samozřejmě bez použítí víka. Děkuji za odpověď Irena Hrušková

Re: Dotaz

Team Remoska
24.11.2015
to [Irena] Dobrý den paní Hrušková, děkujeme Vám za Váš dotaz. V Návodu k použití, který je součástí každého našeho výrobku, upozorňujeme naše zákazníky, že mísa Remosky není určena k pečení v elektrické troubě.Používat mísu na sporáku nedoporučujeme, mohlo by dojít k poškození dna mísy.

Vložení keramické nádoby do teflonové mísy

Marie
19.11.2015
Děkuji za rychlou odpověď. Ještě jeden dotaz, na který jsem zapomněla v předešlém - je možné zapékání v teflonové míse i ve vodní lázni (voda, do ní keramická nádoba s pokrmem) či v alobalu? Děkuji a přeji hezký den.

Re: Vložení keramické nádoby do teflonové mísy

Team Remoska
20.11.2015
to [Marie] Dobrý den Marie, co upečete v troubě, upečete bez problémů také v Remosce :-)

Vložení keramické nádoby do teflonové mísy

Marie
19.11.2015
Dobrý den, zvažuji zakoupení remosky R22 Grand z Vašeho e-shopu a v té souvislosti mám dotaz - lze do teflonové mísy vložit pokrm v kokotce či jiné keramické formě (např. od Emile Henry apod.) a zapékat? Děkuji za informaci.

Re: Vložení keramické nádoby do teflonové mísy

Team Remoska
19.11.2015
to [Marie] Dobrý den Marie, děkujeme Vám za Váš dotaz. V elektrické pečicí míse zn. Remoska® můžete potraviny mimo jiné i zapékat. Zapékat potraviny můžete v silikonových nebo keramických formách. Teplota uvnitř mísy je 160 -180 stupňů C. Přejeme Vám hezký den.

Teflon a pečení chleba

Václav
17.11.2015
Dobrý den, dostal jsem jako dárek vaší Remosku R22 Grand Teflon a nemůžu si jí vynachválit. Rád bych v ní zkusil upéct i chleba, dokázali byste mi poradit, jestli bude na pečení chleba vhodnější hliníková nádoba, nebo mohu bez problémů použít i teflonovou? Je možné nechat teflonovou termosku nějak nahřát, před tím než do ní vložím chleba, aniž by došlo k přehřátí nebo poškození teflonu, případně existuje nějaký bezpečný čas, po který mohu prázdnou remosku nahřívat? Děkuji.

Re: Teflon a pečení chleba

Team Remoska
18.11.2015
to [Václav] Dobrý den Václave, děkujeme Vám za Váš dotaz. V elektrické pečicí míse zn. Remoska® s nepřilnavým povrchem Teflon® můžete bez obav péci samozřejmě i chleba. Těsto na chleba můžete umístit přímo do mísy nebo můžete těsto vložit do silikonové formy a tu pak i s těstem vložit do Remosky. V Návodu k použití nedoporučujeme předehřívat samotné víko nebo celou Remosku bez potravin. Ze své vlastní zkušenosti vím, že není nutné víko ani Remosku při pečení chleba předehřívat. Chleba se Vám v Remosce určitě podaří.

Remoska bez teflonové úpravy

Martina
14.11.2015
Dobrý den, je k dostání remoska bez jakékoliv teflonové úpravy? Předem děkuji za odpověď.

Re: Remoska bez teflonové úpravy

Team Remoska
16.11.2015
to [Martina] Dobrý den Martino, děkujeme Vám za Váš dotaz. Kontaktujte nás, prosím, na naší e-mailové adrese: info@remoska.cz, celohliníkovou elektrickou pečicí mísu zn. Remoska® Vám můžeme zaslat.

R21TS ORIGINAL Teflon® Select Hot Chilli

Michal
12.11.2015
V poradně se několikrát vyslovuje ujištění, že nízké mísy k barevným remoskám jsou ve výrobě (již v létě s tím, že budou do tří týdnů), resp. že je lze objednávat, ale v e-shopu takovou nabídku stále nevidím. Chci dodat remosku výlučně jen barevnou a jen s druhou nízkou mísou. Je možné tomu vyhovět, nebo není?

Re: R21TS ORIGINAL Teflon® Select Hot Chilli

Team Remoska
12.11.2015
to [Michal] Dobrý den Michale, kontaktujte se s námi, prosím, na info@remoska.cz, dohodneme se individuálně. Děkujeme.

Oprava

Jiřina
10.11.2015
Dobry den, mám 2 litrovou remosku předchozí tip s okénkem asi 5 let, teflon na víku se začal postupně opalovat, nejdřív na některém místě zmodral a potom teflon začal opadávat. Nevím zda to není škodlivé. V případě vyměny jaká by byla cena

Re: Oprava

Team Remoska
11.11.2015
to [Jiřina] Dobrý den, paní Jiřino, zašlete víko na adresu našeho servisního oddělení: REMOSKA s.r.o., Markova 1768, 744 01 Frenštát pod Radhoštěm spolu s průvodním dopisem a kontaktem na Vás, my Vám spodní víko zdarma vyměníme.

Zadat dotaz:


Rádi Vám zodpovíme dotaz k našemu výrobku Remoska®. Vyplňte níže připravený formulář. E-mail nebude zveřejňován. Provozovatel si vyhrazuje právo mazat nevhodné příspěvky.

Kontrolní kód

Přihlaste se k našemu zpravodaji

A buďte jako první informováni o novinkách