Poradna

Remoska® s okénkem, nebo bez okénka? Kterou si vybrat?

Remoska je v českých domácnostech nepostradatelným elementem. Naše elektrická pečící mísa je jednoduchá na obsluhu, má snadnou údržbu, minimální spotřebu energie a takřka nekonečnou životnost. Přemýšlíte, jakou Remosku si pořídit – tu s okénkem, nebo bez něj?
 V Remosce se dá připravit takřka cokoli, neboť vaří, peče, smaží, dusí, griluje i zapéká. Kromě samotného vaření v ní lze i ohřát jídlo, což je možné díky nepřilnavému povrchu. Oproti troubě se v Remosce ohřívá znatelně menší objem, čímž se šetří čas a peníze. Předností je také to, že pečení v Remosce má stejnoměrný rozvod tepla shora, kde je teplo rozváděno stěnami mísy rovnoměrně a ve výsledku tak nedochází ke spodnímu připalování. S Remoskou je vaření zábavnou, příjemnou a především pohodlnější činností.



Remoska® bez okénka 

Jedná se o původní variantu, která je dodnes velmi oblíbená. Zejména u patriotů, kteří preferují klasický design. Remoska® bez okénka představuje vhodnou alternativu pro ty, kteří sázejí na osvědčenou variantu a raději zkontrolují prostřednictvím špejle, zda je již moučník či pokrm hotový, nebo hranolky promíchají a nespoléhají jen na samotné sledování. Největší výhodou Remosky bez okénka je, že se jedná o rovnoměrné pečení ze shora. Lze říci, že u Remosky bez okénka ve víku je teplota rovnoměrněji rozložena po celém víku. Ale jakékoliv pečení v Remosce je ovlivněno mnoha faktory a záleží od - množství vody v míse při pečení masa, druhu a množství masa v pečící míse, u pečení koláčů, kynutých buchet a litých těst zase záleží na tom, jaké množství těsta se do pečící mísy vloží. 


Remoska® s okénkem

 Již v šedesátých letech byla Remoska® rozšířena o verzi s okénkem, aby bylo vyhověno všem. V devadesátých letech došlo k inovaci v rámci postřiku hrnce nepřilnavou teflonovou vrstvou. Díky tomu je usnadněno bezpečné vaření, pečení i smažení. Okénko slouží pro efektivní kontrolu obsahu bez nutnosti odstranění víka. Pára, která vzniká při pečení, je odváděna přes ventily ve víku. Tato forma Remosky je vhodná pro všechny, kteří rádi dohlížejí na stav vaření či pečení. Díky okénku si mohou gurmáni užít pohled na pečící se kuře chytající zlatavou kůrku či sledovat pečící se bochník chleba. Mimochodem kuře upečené v Remosce je oproti tomu pečenému v troubě bezkonkurenční. Inspirujte se našimi recepty a vyzkoušejte kuře s ořechovou omáčkou.


Která Remoska® je ta pravá?

Záleží na vkusu každého z vás, rozdíl je především v designu. Výsledkem je, že obě varianty prokážou znamenitou službu a Remoska® nikoho nezklame. Je prostě sázkou na jistotu. 


Přihlaste se k našemu zpravodaji

A buďte jako první informováni o novinkách